Quests/P2P: Creature of Fenkenstrain

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Gemiddeld
Skills nodig: 20 crafting, 25 thieving
Quests nodig: Priest in Peril, The Restless Ghost
Items nodig:Amulet of ghostspeak, 50gp, silver bar, 3 bronze wire, needle, 5 thread, spade
Startpunt:De signpost in de stad Canifis
 
2 - Een opmerkelijke job aanbieding!
Op de signpost staat dat Dr. Fenkenstrain op zoek is naar een butler. Voordat we op deze interessante job aanbieding ingaan, ga je even naar de pub en probeer je de pickled brain te nemen. Roavar zal je aanspreken en vraagt of je er 1 wilt kopen. Koop er 1 voor 50 gp. Deze zal je later nodig hebben.


Daarna volg je het pad noord oost naar het kasteel van Fenkenstrain, dit enorme kasteel kan je niet missen. Ga naar binnen en praat met Dr. Fenkenstrain. Vertel hem dat je hier voor de job bent en beantwoord de vragen met 'braindeath' en 'gravedigging'. Hierna vraagt hij je om genoeg dode lichaamsdelen om een heel persoon te maken.
3 - Voor een persoon zonder hoofd, praat je wel veel!
Vervolgens ga je noord en praat je met de ghost gardener terwijl je je ghostspeak amulet draagt. Vraag hem wat er is gebeurd met zijn hoofd. Hij was onthoofd toen hij aan het graven was in de haunted woods. Wij hebben een hoofd nodig dus stellen we voor om zijn hoofd te zoeken. De ghost gardener zal hierbij helpen en je volgen. Ga naar het zuiden, naar de Haunted woods. (Ze danken hun naam aan de vele agressieve vampieren, let dus op!). Eenmaal daar praat je opnieuw met de gardener en hij zal je vertellen waar je naar toe moet gaan totdat je zijn graf vindt. Gebruik nu je spade en je vindt een decapitated head. Gebruik je pickled brain met je head.

 
4 - The joy of gravedigging!
Ga nu terug naar het kasteel en naar de eerste verdieping. In de oost kamer zoek de bookcase voor het boek 'Handy Maggot Avoidance Techniques' je zal een obsidian amulet vinden. In de west kamer, in het boek 'The Joy of Gravedigging' zal je een Marble amulet vinden. Gebruik deze 2 met elkaar en je zal een Star amulet krijgen.Verlaat het kasteel en volg het pad naar het oosten tot je een paar grafstenen tegen komt. Gebruik je star amulet met de meest oostelijke grafsteen en 'push' het vervolgens.


In de grot zoek je een experiment die op een hond met een vrouwelijk hoofd lijkt. Vermoord deze voor een cavern key.


Volg nu het pad noord west, gebruik je key op de poort die je weg blokkeert en ga daarachter de ladder omhoog. Een beetje naar het noorden zie je 3 graven met de optie 'dig'. Je vindt er de resterende lichaamsdelen die je nodig hebt. Ga nu terug naar Dr. Frenkenstrain. (Je kan opnieuw een key vinden in de chest bij de ladder mocht je die nodig hebben).
 
5 - Natuurlijk moet er weer iets stuk zijn!
Eenmaal terug bij Dr. Frenkenstrain geef je hem al je lichaamsdelen. Daana geef je hem je needle en 5 thread. Nu wil hij het aan elkaar genaaide lichaam met bliksem tot leven wekken. Helaas is de bliksemgeleider stuk. Die moeten wij nu gaan maken. Ga opnieuw naar de ghost gardener en vraag hem voor de 'shed key'. Ga in zijn kleine schuurtje en doorzoek de cupboard om een garden brush te vinden.


Buiten zijn schuur pak je ook 3 stokken.


Gebruik ze op de garden brush. Hiervoor gebruik je je 3 bronze wires. Ga nu terug naar de eerste verdieping en ga naar de westelijke kamer (waar je ook het boek 'The Joy of Gravedigging' moest zoeken) en gebruik je brush op de schoorsteen. Je zal een 'Conductor mould' vinden.


Met een silver bar ga je naar een furnance naar keuze en maak een conductor. Voor de laatste keer ga je terug naar het kasteel van Dr. Frenkenstrain nu naar de 2de verdieping. Repareer daar de 'lightning conductor'.
 
6 - AAAAAAAH I'VE CREATED A MONSTER! A HORRIBLE MONSTER!
Wanneer dat gebeurd is, praat je nogmaals met Dr. Fenkenstrain. Hij zal beweren dat het tot leven gewekte monster hem heeft aangevallen en dat hij geen andere keuze had, dan het op te sluiten. Hij zal je vragen om het monster te doden en geeft je een sleutel van de toren op de eerste verdieping.
7 - Don't judge a book by it's cover!
Open de poort op de eerste verdieping en ga de ladder omhoog. Hier ontmoet je het monster. Praat met hem en je realiseert je dat het eigenlijk een goed hart heeft. Hij vertelt je dat zijn naam Lord Rologarth is en dit eigenlijk zijn kasteel is. Dr. Fenkenstrain heeft hem vermoord toen hij zijn Ring of Charos wou stelen. Zijn hersenen waren toen om de een of andere reden in de pub van Canifis terecht gekomen. Met deze ring kon hij de weerwolven doen geloven dat hij ook een weerwolf was en zo was het dus veilig om hier te wonen. Om Dr. Fenkenstrains toekomstige kwade plannen te dwarsbomen moet je simpel weg de ring terug stelen.
8 - Quest voltooid!
Wanneer je hem succesvol de zakken rolt, zal hij zichzelf opsluiten in de toren uit angst en heb je de quest voltooid!


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 2 Quest Points, 1000 thieving xp, Ring of Charos, toegang tot de Experiment Cave en 2 spins op Squeal of Fortune.Geschreven door Sleepy Meh (Pttim, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).