Quests/P2P: Deadliest Catch

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Arnoud X122 en Ilovearagorn (Pttim). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Kort
Moeilijkheid: Zeer Moeilijk
Skills nodig: Fishing Level 70, Thieving Level 70, Hunter Level 67
Quests nodig: Tower of Life, Druidic Ritual
Items nodig: Geen
Startpunt: Jones, in de Fishing Guild, vlakbij de bank.
 
2 - De voorbereidingen
Praat met Jones, de man met een enorme hengel. Hij zal je vertellen dat hij op zoek is naar de grootste vis van de Northern Seas. Deze vis staat ook wel bekend als de Thalassus. Hij vraagt je of jij hem kan helpen met het vangen van de Thalassus. Ga hiermee akkoord.
Jones zal je vertellen dat hij drie dingen nodig heeft: een sterke roeier, een kaart van Thalussus' locatie en een grote harpoen om de Thalassus te vangen. Hij stelt voor dat je zijn neef, 'The Guns' als roeier vraagt en geeft je plannen voor de harpoen; hij weet echter niet een goede smid, maar vertelt je dat de Master Fisher misschien wel raad weet. Hij vertelt je ook dat de Master Fisher een kaart heeft van de locatie van de Thalassus.

Jones heeft je verteld dat de kaart in handen is van de Master Fisher. Hij bevindt zich bij de ingang van de Fishing Guild (aan de binnenkant). Omdat deze hem niet zomaar wil geven, zul je hem van hem moeten stelen. Selecteer daarom de 'Pickpocket' optie bij de Master Fisher.


Praat nu met de Master Fisher en vraag hem naar een meestersmid. Hij stelt voor om hulp te vragen aan Linza. Linza bevindt zich toevallig in de buurt; ze is momenteel in Hemester. Ze bevindt zich bij het aambeeld aan de oostzijde van de Fishing Guild (aan de buitenkant). Ga naar Linza toe en vertel haar over Jones' ambitieuze plan.


Vertel Linza over de Thalassus. Ze is geïnteresseerd in de vis, vanwege het materiaal waar zijn grote tanden uit bestaan. Ze belooft een harpoen voor Jones te maken als jij haar een tand van de Thalassus kunt regelen wanneer de jacht voorbij is. Je belooft haar de tand te regelen, en geeft haar de plannen die Jones je heeft overhandigd. Ze zal nu de harpoen voor Jones maken.

Je hoeft nu alleen nog 'The Guns' te overtuigen om voor Jones en jou de boot te roeien. 'The Guns' bevindt zich buiten de Tower of Life (ten zuiden van de zuidelijke bank in West Ardougne). Hij zal je vertellen dat hij graag zijn neef wil helpen, maar gauw zeeziek wordt. Gelukkig weet hij hier een middeltje tegen: een Sea Legs Potion.


Een Sea Legs Potion maak je door Builder's Tea te combineren met Lowland Heather. Lowland Heather bevindt zich rond de Tower of Life, op de grond. Helaas is er een klein bladluisprobleem (aphids). Gelukkig is er een patch met Lowland Heather die niet onder de bladluis zit. Doorzoek de patches aan de oostzijde van de Tower of Life om een stuk Lowland Heather te vinden dat niet onder de bladluis zit.


Praat nu met Bonafido (vlakbij de ingang van de Tower of Life) en vraag hem of hij Builder's Tea voor je heeft. Hij zal je de thee geven. Gebruik vervolgens de Lowland Heather op de Builder's Tea om een Sea Legs Potion te maken, en geef deze potion aan 'The Guns'. Hij zal nu akkoord gaan en zegt dat je hem in de Fishing Guild kunt vinden. Je krijgt de optie te zien of je met 'The Guns' terug wilt naar de Fishing Guild; accepteer dit.
3 - Het spoor van Thalassus
Geef nu de kaart en de harpoen aan Jones. Hij zegt dat jullie nu gereed zijn om uit te varen. Jullie zullen je nu op zee bevinden, in een 'klein' bootje. Rondom jullie bevinden zich wrakken van schepen, verorberd door de Thalassus.


Je moet het wrak met een pijl erboven 'investigaten' (Je kunt er naartoe sturen door op je scherm/minimap te klikken). Er zal nu een soort van spoor verschijnen.


Dit spoor moet je volgen, waarna je het schip waarvan jij denkt dat het spoor naar toegaat, moet 'investigaten'. Je kunt er ook voor kiezen dit schip te 'looten'(Je kunt in totaal 3 items meenemen in de hele jacht), maar dit is amper de moeite waard.
Als blijkt dat je het spoor hebt gevonden, moet je het nieuwe spoor volgen en dit proces herhalen. Je mag in totaal vijf fouten maken (dit wordt bijgehouden op de Thalassus' Curiousity Bar op de rechterkant van je scherm), maar zodra deze vijf fouten zijn gemaakt veranderd de route niet, dus als je jouw route goed onthoudt, zou je er vrij snel moeten komen. Dit huntproces lijkt een beetje op het tracken van Kebbits.


Op een gegeven moment kom je aan het einde van je track; dit betekent dat je de Thalassus hebt gevonden! De Thalassus is hier niet al te blij mee, en zal daarom Jones opeten en jou van boord slingeren. Je zult Jones moeten redden! Misschien kun je de vreemde meerminnen op dit eiland overtuigen dat ze je moeten helpen...
 
4 - Jones redden
De meerminnen zijn niet blij met je komst en weigeren je te helpen, omdat de Thalassus hen beschermt tegen vreemdelingen als jij. Overtuig ze door de volgende dialoog met ze te voeren:
- The Thalassus has eaten Jones the mighty fisherman.
- It should, he's been hunting for decades.
- Very horrid! After he's killed the Thalassus, he'll probably come after you.
- Trust me, I'm a great adventurer, I should know.
- Did I mention Jones has a harpoon with him?
- It's no ordinary harpoon.

Als je een fout in deze conversatie maakt moet je opnieuw beginnen, maar als je slaagt, zijn de meerminnen overtuigd dat ze Jones moeten redden. Ze vertellen je dat de Thalassus een hekel heeft aan Karambwan!

Je zult nu de Thalassus opnieuw moeten opsporen, samen met de hulp van 'The Guns' (die heeft zitten wachten in Jones' boot). Dit doe je weer op precies dezelfde manier als eerst.

Als je de Thalassus hebt gevonden, zal 'The Guns' Karambwan naar hem gooien. De Thalassus probeert het op te eten, maar spuugt Jones samen met de Karambwan uit. Jones zal in de boot landen, samen met een tand van de Thalassus. Jullie besluiten hierop terug te keren naar de Fishing Guild, zodat Jones een nieuw plan kan bedenken.

Jones zal je vertellen over de tand en vraagt je of je deze naar Linza wil brengen. Ga daarom naar Linza. Praat met haar en vertel haar over je avontuur. Ze is erg blij met de tand en zal vertrekken.
5 - Quest voltooid!
Keer nu terug naar Jones. Hij heeft een nieuw plan; de Thalassus verdrijven in plaats van hem te vangen. Dit wil hij doen met trips naar de Thalassus en wat Karambwan. Ook heeft hij een zalfje gemaakt van Karambwan extract, dat hij gaat verkopen aan de vissers om rijk te worden.
Hij vraagt je of jij hem misschien later nog wilt helpen met het verdrijven van de Thalassus en bedankt je voor je hulp.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 70k Fishing Experience, 26k Hunting Experience, 8k Thieving Experience, een Wieldable Net en een Wieldable Big Net, Bank Deposits op verschillende visplaatsen, de mogelijkheid om 10 keer jacht te maken op de Thalassus, 1 Questpoint en 2 spins voor Squeal of Fortune!Geschreven door Arnoud X122 en Ilovearagorn (Pttim). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).