Quests/P2P: Defender of Varrock

« Terug naar Quests/P2P

Geschreven door Nollie28 (Arnoud X122, Habbostery, Idem Ditto, Ilovearagorn, Jeeweejong en Pttim). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest start
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheid: Moeilijk
Skills nodig: Hunter 51, Mining 59, Agility 51, en Smithing 54
Quests nodig: The Shield of Arrav(+ Kudos Claimen), The Knight's Sword, Demon Slayer, Romeo and Julet, Temple of Ikov, The Family Crest, What lies Below en Garden of Tranquillity
Items nodig: Een Pickaxe, een Spade, lightsource en Blurite ore. Armour, Wapens, en Food zijn aangeraden. Een Games Necklace, en Varrock en Falador Teleport kunnen van pas komen.
Startpunt: Captain Rovin, de hoofdman van de Varrockian Guard, in Varrock Castle
 
2 - Spoorzoeken
Captain Rovin vertelt je dat de zombies in de wildernis zich aan het organiseren zijn.
Dit duidt er natuurlijk op dat deze zombies de bevelen van iemand anders opvolgen, aangezien zombies zichzelf nooit organiseren.
Jouw missie is om uit te zoeken of deze zombies een gevaar zijn voor de veiligheid van Varrock.
Rovin vraagt de scout die de zombies heeft gespot om je verder te informeren over de situatie.


Hartwin vertelt je waar hij de zombies heeft gespot. Dit is namelijk in de Graveyard of Shadows.
Deze Graveyard ligt vlak naast de Clanwars Arena. Deze Zombies leken op een goed uitgerust leger en worden door een mysterieus persoon aangevoerd. Je moet samen met Hartwin meer te weten zien te komen over deze mysterieuze persoon.
Zeg dat je klaar bent om naar de Wilderness te gaan en Hartwin gaat je volgen. Ga nu naar the graveyard of shadows.
Eenmaal bij het graveyard praat met Hartwin om een cutscene te starten. Hartwin vindt in deze cutscene sporen van de zombies.


Volg de sporen met behulp van je Hunter Skills(Je hoeft GEEN Noose Wand), door onderweg op bushes en trees(etc.) te klikken. Als je een goede boom(of iets dergelijks) aanklikt, verlengt het spoor zich.
Soms leiden de sporen terug naar een pad dat je al hebt gehad, als dit gebeurt, moet je gewoon een van de andere sporen volgen. Uiteindelijk kom je net iets ten westen van het Zamorak altaar uit. Hier vindt je een Small Grubby key.


Volg de sporen verder tot het Zammy altaar: Hier verdwijnen de sporen.
Loop naar het altaar; hierachter is een trapdoor. Je gebruikt automatisch de key om hem te open.
Ga hierna naar beneden.
3 - Het leger van Zemouregal
Vervolg je weg, aan je rechterhand zul je de Mahjarrat Zemouregal zien lopen. Kijk over de Balcony, om een cutscene van hem te krijgen.

In deze cutscene blijkt dat Zemouregal controle heeft over één van de grootste helden uit de geschiedenis van Varrock, Arrav (die nu een zombie is).
Na de cutscene moet je je pad weer vervolgen. Pak iets verder een paar bottles op en kill een armoured zombie. Doe de red mist, die verschijnt als je er een killt, in de bottle, om zo vervolgens de deur aan het einde te openen.
Als de deur niet open gaat heb je meer mist nodig. Je hebt, zonder bugs of wat dan ook, 3 bottles of mist nodig.


Als je de deur open doet kom je Arrav weer tegen. Hij doet zijn uiterste best zich tegen de controle van Zemouregal te verzetten.


Na het gesprek, zijn al je bottles weer leeg, en moet je dus nieuwe zombies killen in het volgende gebied.
Kill 3 zombies, voor wederom 3 volle bottles, en open de deur. Kijk nu weer over het balkon, voor wederom een cutscene.


Zemouregal staat hier bij zijn leger. Het blijkt dat hij Varrock wil aanvallen, om de Shield of Arrav te stelen.

Hartwin wil zo snel mogelijk terug naar Varrock om Captain Rovin te waarschuwen, en hij geeft je een spare Varrock Teletab. Teleport naar Varrock en report aan Captain Rovin.
4 - Imcando Dwergen

Als je Rovin vertelt dat Zamouregal de persoon is die de zombies beveelt, schrikt hij. Rovin geeft je hierna informatie over de mystieke krachten van de Shield of Arrav.
Echter is geen enkele poging om deze krachten uit het schild te benutten tot nu toe geslaagd. De Imcando dwergen hebben misschien verdere informatie over de werking van het schild, maar volgens Captain Rovin zijn die er niet meer... Gelukkig weet jij natuurlijk beter.

Ga na het gesprek met Thurgo the Dwarf praten.
Neem een pickaxe mee. Thurgo is de dwerg die ten zuiden van Port Sarim woont. Hij weet ook niets van de krachten van het schild, maar hij heeft wel een idee. Hij wil je meenemen naar Camdozaal. Een grote hal die onder de Ice Mountain ligt, die vroeger het bezit was van de Imcando dwergen.
Thurgo geeft je een brief met de locatie erop. De locatie is 10.31 North 17.48 east.Ga nog even de Ice Cavern in om eventueel wat blurite te minen.

De coördinate clue is hetzelfde principe als een treasure trail, dus pak je Sextant, Watch, Chart en Spade. Neem ook een pickaxe en een Lightsource mee.


De bovenstaande locatie op Ice Mountain, is waar je moet graven. Als je al deze spullen hebt ga naar deze locatie op Ice Mountain. Eenmaal op de goede locatie aangekomen, moet je je spade gebruiken om churned up snow te krijgen.
Gebruik je pickaxe op deze snow om een hole te maken. Ga deze hole in, en je bevindt je in Camdozaal.


In Camdozaal vindt je een andere Imcando Dwarf, genaamd Ramarno. Vraag hem of je zijn forge mag gebruiken en leg hem uit waarom het is.
Stop één blurite ore in de forge, en praat dan weer met Ramarno.


Je krijgt uitleg dat de enige die het schild kan gebruiken, degene is, die van de oprichter van Varrock afstamt. Nu is nog de vraag wie dat was.

Voor je er achter komt wie het is verschijnt Zamouregal in de forge! Hij vertelt je dat zijn leger al aan de grens van Varrock staat! Keer zo snel als mogelijk terug naar Varrock om Rovin te informeren.
 
5 - Shield of Arrav
Wanneer je het kasteel nadert, krijg je een cutscene van het zombieleger dat het kasteel aan het aanvallen is. Ga zo snel als je kunt naar Captain Rovin en vertel hem van je ontdekkingen.

Hij raadt je aan om te beginnen in de Palace Library beneden. Hij geeft je het Shield of Arrav om het te beschermen. Ga nu naar de library om daar informatie te zoeken over de oprichters van Varrock.

Praat met Reldo over de zombie invaders om zo informatie over de oprichters te vinden. Hij zegt dat er een lijst van elders op zijn bureau lag, maar dat deze lijst nu op de grond ligt.
Doorzoek de documenten op de grond tot je de List of Elders vindt.Vergelijk de namen op de lijst met de namen uit de Varrock Census, die zich ook in die kamer bevindt.
De volgende mensen zijn achterkind van de elders:
*Roald Remanis staat ook wel bekend als King Roald.
*Sir Prysin is de knight van de Demon Slayer quest.
*Aeonisig Raispher is de adviseur van de koning en staat naast hem.
*Haig Halen is beheerder van het museum van Varrock.
*Horvik Ravitz, is de eigenaar van de armour shop van Varrock

Het schild doet niets bij elk van hen, maar als je doorvraagt bij één van de acht, blijkt dat van één van de kleinkinderen, de voorvader geadopteerd is.
Deze persoon vertelt dat er nog één persoon is van die familie, Lucinda Fitzharmon. Dimintheis Fitzharmon is van haar een afstammeling...
 
6 - Varrock verdedigen
Dimentheis is de man waar je de Family Crest quest start. Geef hem het schild en het schild activeert!
Je gaat hierna automatisch naar het kasteel met hem, en Dimintheus vernietigt alle zombies. Hierdoor is Zemouregal 'gedwongen' terug te trekken.
Omdat de sterren binnenkort op één rij staan, is Zemouregal gedwongen naar het noorden te gaan.
7 - Quest voltooid!
Praat na de cutscene met Captain Rovin, en vertel hem wat er is gebeurd.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!
Reward: 15k Hunter Experience, 10k Smithing Experience, 10k Mining Experience, 10k Defence Experience, 2k Agility Experience, 2 Questpoints en 2 spins voor Squeal of Fortune.Geschreven door Nollie28 (Arnoud X122, Habbostery, Idem Ditto, Ilovearagorn, Jeeweejong en Pttim). Laatste aanpassing was op 15-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).