OSRS/Quests: Demon Slayer

« Terug naar OSRS/Quests

Geschreven door Ilovearagorn (Ewout, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 1-9-2013 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Voor de EoC versie van deze guide, klik hier.

Benodigdheden: 1gp, een bucket, 25 normal bones
Skills nodig: Geen
Startpunt: Gypsy Aris in haar tent aan het plein in Varrock2 - Een demon in Varrock!
Praat met Gypsy Aris en geef haar 1 gp om in je toekomst te kijken. (licht blauwe stip op de kaart) Ze vertelt je dat ze een demoon zag, Delrith, en dat het jouw lot is om Varrock van hem te beschermen. Ze vertelt hoe Wally de vorige keer de demoon gedood heeft: met het zwaard Silverlight en een speciale spreuk. Daarna vertelt ze je om naar Sir Prysin in Varrock Castle te gaan, omdat hij Silverlight heeft.
Ga naar Sir Prysin (groene stip) en zeg hem dat Gypsy Aris je stuurde. Helaas is het niet zo makkelijk, het zwaard zit in een doos, waarvoor er 3 sleutels nodig zijn. Hijzelf hield 1 sleutel, de anderen gingen naar Rovin, de captain van de paleiswacht, en wizard Traiborn, in de Wizard Tower. Alsof dat nog niet genoeg is, is Sir Prysin zijn eigen sleutel ook nog eens kwijtgeraakt..

3 - Het riool in
Sir Prysin zegt dat hij de sleutel in de afvoerput (drain) heeft laten vallen. Ga naar de keuken (donker blauwe stip) en vul je bucket met water. Buiten, achter de sink, vind je de drain waarin Sir Prysin zn sleutel liet vallen. Use je bucket of water op de drain om de sleutel het riool in te spoelen.
Ga het riool in (paarse stip) en neem de meest westelijke gang naar het noorden. Aan het eind vind je een buis waar water uitstroomt, en daaronder kun je een rusty key oppakken.


4 - Er doet er eentje moeilijk..
Ga terug het kasteel in en ga naar Captain Rovin op de 2e verdieping (gele stip). Zeg hem dat het belangrijk is, dat een krachtige demoon de stad wil innemen, en dat jij hem zal moeten tegenhouden. Hij vraagt nu waarom hij jou de sleutel zou moeten geven. Vertel hem dat Sir Prysin gezegd had dat hij dat zou doen. Hij protesteert, Sir Prysin is zijn meerdere namelijk niet. Vraag hem waarom hij dan een sleutel gegeven is, en hij zal je na wat gebrabbel zijn sleutel geven.


5 - ..en de wizard is de weg kwijt
Nu is het tijd om bij Wizard Traiborn op bezoek te gaan, op de eerste verdieping van de Wizard Tower te Draynor. Zorg dat je je bones (unnoted) bij je hebt. Vraag hem naar de sleutel. Traiborn heeft uiteraard weer geen flauw idee waar je het over hebt.. Vraag hem of hij nog sleutels heeft liggen rondslingeren. En o gossie, dat heeft hij. Hij heeft 25 bones nodig om het kastje, waarin de sleutel zit, open te krijgen. Geef hem de bones, en wonder boven wonder, je hebt de laatste sleutel in handen!


6 - Het heilige zwaard Silverlight
Ga terug naar Sir Prysin in Varrock en geef hem de sleutels. Hij zal je Silverlight geven.
Ga naar de bank en zorg dat je genoeg voedsel hebt om Delrith (level 27) te verslaan. Vergeet vooral Silverlight niet, je kan hem namelijk niet aanvallen zonder. (Zelfs "Curse" werkt niet) Ga ook nog even terug langs Gypsy Aris, en maak een notitie van de spreuk die Wally gebruikte.


7 - Gevecht met Delrith
Nu is het tijd voor het gevecht! Ga naar de cirkel ten zuiden van Varrock (rode stip). Zodra je de cirkel in loopt met Silverlight in je handen, krijg je een kort filmpje te zien, waarin de Dark Wizards Delrith oproepen. Hierna kun je hem aanvallen. Zodra hij geen hp meer overheeft, moet je de spreuk zeggen, waarna Delrith verslagen is.


8 - Gefeliciteerd, quest voltooid!

Reward: Je krijgt 3 quest points, en je mag Silverlight houden.
Mocht je deze toch weer verliezen, kun je een nieuwe kopen bij Sir Prysin voor 500gp.Geschreven door Ilovearagorn (Ewout, Elanthiel). Laatste aanpassing was op 1-9-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).