Quests/F2P: Demon Slayer

« Terug naar Quests/F2P

Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.
1 - Quest Start
Voor de OldSchool RuneScape versie van deze quest guide, klik hier


Lengte: Kort
Moeilijkheid: Makkelijk
Skills nodig: Geen
Quests nodig: Geen
Items nodig: Combat gear voor > lvl 15 monster(s)
Startpunt: Grüfeld Bach in de kerk van Varrock
2 - Een demon in Varrock!
Je begint de quest door te praten met Grüfeld Bach in de kerk van Varrock. Hij heeft dringend je hulp nodig omdat de kwaadaardige Denath een boek heeft gestolen van het klooster in Edgeville: een boek over de leer van demonen. Met het gestolen boek wilt Denath Delrith, een ongelooflijk krachtige en kwaadaardige demon, terug tot leven wekken en zo Varrock met de grond gelijk maken! Delrith kan door geen enkel wapen, boog of spreuk worden verzwakt behalve door het heilige zwaard Silverlight. Het heilige zwaard bevindt zich onder de kerk en wordt bewaakt door zijn vorige eigenaars. Terwijl jij op zoek gaat naar het zwaard, gaat Grüfeld Bach de locatie van Denath proberen te ontdekken.


Je kan nu een paar extra vragen stellen om wat meer achtergrond informatie te krijgen. Ga vervolgens naar de trapdoor in het noord oost gedeelte van de kerk.


Loop nu een beetje noord en praat met één van de drie spirits die het zwaard Silverlight bewaken. Vertel ze dat je hier bent voor het zwaard Silverlight. Ze zullen je vertellen dat je pas waardig genoeg bent om het zwaard te nemen als je slaagt voor de drie tests van de spirits.

3 - De drie tests
In het westen is er de test van het lichaam. In deze test zul je moeten bewijzen dat je sterk genoeg bent om het zwaard Silverlight te dragen. Er zullen 10 lvl 2 skeletons spawnen, versla deze en je hebt de test voltooid.

In het noorden is er de test van het geloof. In deze test moet je bewijzen dat je geloof in de Goden sterker is dan je eigen verstand. Want zonder geloof en vertrouwen in de Goden is het zwaard Silverlight waardeloos. Om dit te bewijzen moet je naar de andere kant van een zeer diepe kloof lopen. Elk normaal persoon weet dat je niet op lucht kan lopen daarom moet je de spirit of faith blindelings vertrouwen. Hij zal je zeggen waar je moet lopen. Begin door één vakje achter hem te lopen en volg daarna zijn instructies op. Dus als hij zegt om 1 vakje naar het noorden te lopen loop je één vakje naar het noorden. Mocht je naar een verkeerd vakje lopen, spawn je, met al je items, weer naast de spirit of faith en moet je opnieuw beginnen.
De volledige route is als volgt: noord - noord - oost - oost - noord - noord - noord - west - west - zuid - west - west - noord - noord - noord
Eenmaal aan de andere kant aangekomen heb je de test doorstaan. Je kan nu veilig terug lopen.

De laatste test, in het westen, is de test van kennis. Tijdens deze test moet je bewijzen dat je genoeg kennis hebt om de zware task die voor je ligt te voltooien. De spirit of mind zal je een paar vragen stellen. Beantwoord deze correct en je slaagt voor de test. De meeste vragen zijn best logisch te beantwoorden maar hieronder vind je een lijst met de vragen en antwoorden.
Vraag: Why are you in this place?
Antwoord: I seek Silverlight.
Vraag: And what is Silverlight?
Antwoord: A sword that slays demons.
Vraag: Why do you require a sword that slays demons?
Antwoord: A powerful demons threatens Varrock.
Vraag: Who is this demon
Antwoord: Delrith
Vraag: And who sends you to claim Silverlight and fight Delrith?
Antwoord: Grüfeld Bach

Na het voltooien van elke test ga je terug naar het midden. Spreek met een van de drie spirits. Na een korte dialoog krijg je de optie om het zwaard Silverlight te nemen. Er volgt een korte cutscene waarin je het zwaard Silverlight uit de steen haalt. Mocht je het zwaard verliezen om de één of andere reden kan je een nieuwe halen bij Grüfeld Bach.4 - De tempel van Zamorak
Ga nu terug naar Grüfeld Bach. Hij heeft intussen de locatie van Denath gevonden en vraagt je om hem opnieuw te ontmoeten in het zuid westen van Varrock in de tempel van Zamorak.

Eenmaal daar klim je naar beneden door de trapdoor. Zorg er wel voor dat je het zwaard Silverlight, combat gear, food en potions bij je hebt. De gevechten zijn niet heel moeilijk, maar voor beginnende spelers kunnen ze toch wel link zijn.

Je zult er Grüfeld Bach ontmoeten. Praat met hem. In de volgende kamer zie je een paar volgers van Zamorak. Versla deze om de barrière die je verhindert om verder te gaan te laten verdwijnen. Doe dit ook voor de volgende twee kamers.

Als je de laatste kamer in loopt, speelt er direct een cutscene af. Hierin ontmoet je Denath. Aan het einde ontwaakt hij Delrith.


5 - Het gevecht met Delrith
Het gevecht is niet zo moeilijk. Gebruik wel je Silverlight om hem te verzwakken. Geen enkel ander wapen heeft effect op hem. Het enige waarvoor je moet opletten is de speciale aanval van Delrith. Wanneer hij 'PREPARE TO BE INCINERATED!' roept moet je zo snel mogelijk naar Grüfeld Bach lopen. Hij zal een beschermingsschild van Saradomin oproepen om de aanval gedeeltelijk te hinderen. Lukt dit niet, dan word je gehit voor al je resterende lifepoints -1 zodat je nog maar 1 lifepoint over hebt.

Nadat je hem hebt verslagen verschijn je terug in de kerk van Varrock samen met Grüfeld Bach. Praat voor de laatste keer met hem en je ontvangt je reward.

6 - Gefeliciteerd, quest voltooid!Reward:3 Quest Points, 3 lampen die ieder 100 xp geven in een combat skill (behalve summoning en prayer), het zwaard Silverlight en 2 tickets voor Squeel of Fortune.
Na de quest:
- Spreek met Grüfeld Bach om een nieuw Silverlight zwaard te krijgen als je deze bent verloren.
- Als je member bent krijg je 5 kudos in het Varrock Museum, wanneer je met Historian Minas praat.Geschreven door Sleepy Meh (Elanthiel, Pttim). Laatste aanpassing was op 20-8-2013 door Elanthiel.

Heb je opmerkingen over of verbeteringen voor deze guide? Stuur dan een mailtje naar . Vergeet niet te vermelden over welke guide je het hebt, en wat je rs(r)naam is (zodat we je kunnen crediten).